TÜM KATEGORİLER

Kapı montajı

12-06-2021 17:09
Kapı montajı
İç oda kapı montajı: 
 
Öncelikle kapı montajı yapılabilmesi için 1 adet kapı kanadı,  1 takım takım kasa fitilleri üzerinde, 1 takım pervaz, 3 adet yönsüz menteşe, 1 adet kilit, 3,5*16, 3,5*20 ve 3,5*50 sunta vidaları, hızlı yapıştırıcı, plastik çekiç, çekiç, takoz, silikon, Poliüretan köpük, matkap ve kesici aletleri olması gerekmektedir. 
*Öncelikle duvar kalınlığınıza göre seçtiğiniz kapı kasaları üst kasa ile yan kasaları, hızlı yapıştırıcı ile yapıştırılmalıdır. Ardından 3,5*50 sunta vidaları yardımıyla birbirlerine monte edilmelidirler.  Ardından duvar boşluğuna yerleştirilip gönyede olup olmadığına bakılmalı. Takoz yardımıyla gönyeye alınmalıdır.  
*Ardından kanat üzerine yönsüz menteşeler yerleştirilmelidir.  Üsten 10 cm aşağıda, alttan ise 20 cm yukarıdan ve ortada ise üst menteşenin 50 cm altına  orta menteşe vidalanmalı.  Ardından üst menteşe ölçüsü alınıp bir diğer parçası kasa üzerine 2mm daha altına vidalanmalıdır.  Daha sonra, kanadın diğer menteşeleri vidalanıp, tekrar gönye alınıp, kasa etrafı poliüretan köpük ile sabitlenmelidir.   Köpük kuruduktan sonra, kapı kilidi, ve karşılığı yerine takılmalı,  silikon vasıtasıyla pervazlar takılmalıdır.  
 
Kapı kolları ve kilidi için  3,5*16 sunta vidası kullanılabilir (Kapı kolları için her bir tarafa 3 adet, her bir rozet için 2 tane, kapı kilidi ve karşılığı için 5 tane kullanılır. Toplam 15 adet )
Kapı menteşeleri için 3,5*20 sunta vidalar kullanılabilir. (Her bir menteşede 6 adet toplam 18 adet kullanılır. 
Kapı kasaları birleştirmek için  3,5*50 sunta vidası kullanılır. (10luk kasa için 2 tane daha geniş kasalar için 3 tane. )
Ekteki montaj videosunda ayrıntılı bir şekilde izleyebilirsiniz. 


 


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.